Купете биткоини без задолжителен KYC (познајте го вашиот клиент)

купи биткоин

во 3 едноставни чекори

Чекор 1

Изберете крипто размена

За да купите Биткоин (BTC) или криптовалута, потребна ви е платформа за размена на крипто каде што се среќаваат купувачите и продавачите за да разменат долари за крипто монети.

Има стотици платформи за размена, но за да ви ги олесниме работите, ги избравме најдобрите 6 за вас.

Платформите што ги избравме за вас НЕ бараат KYC (познајте го вашиот клиент).

Повеќето платформи за размена имаат стандардно вградени паричници Bitcoin. Се разбира, можете да ги префрлите купените биткоини во вашиот сопствен паричник доколку го имате.

чекор 2

Одлучете за начин на плаќање

По изборот на размена, можете да купите Биткоин. Во зависност од размената, можете да ја финансирате вашата сметка преку банкарски трансфери од тековна или штедна сметка, PayPal, паричник за криптовалути или дури и кредитна или дебитна картичка…
До секоја платформа за размена објавуваме кои опции за плаќање ги нудат за да можете полесно да изберете.

чекор 3

Поставете нарачка

Откако ќе се финансира вашата сметка, можете да ја поставите вашата прва нарачка за да купите Биткоин. Во зависност од платформата што ја користите, можеби ќе можете да ја купите со допирање на копче или можеби ќе треба да го внесете симболот за означување на Биткоин (BTC).

Внимавајте кога купувате биткоини дека се додаваат такси за трансакции. Затоа, секогаш купувајте малку повеќе биткоини отколку што е наведено во продавницата.
Ја ставивме и врската до страницата за купување биткоин за секоја платформа. Потоа треба да го внесете износот што сакате да го купите. Кога трансакцијата е завршена, ќе поседувате дел од Bitcoin.

Еве ги најдобрите

платформи за размена

избравме за вас

КЛИКНЕТЕ НА ЛОГОТО ЗА ДА ОДЕТЕ НА ПЛАТФОРМАТА

Gate.io

 • Gate.io не бараше апсолутно никаква проверка на личниот идентитет и им овозможува на инвеститорите да се вклучат во неколку секунди со адреса на е-пошта и лозинка или сметка на MetaMask.
 • Начини на плаќање: кредитна картичка, дебитна картичка, виза, Apple pay, Google pay.

KuCoin

 • Кукоин не бараше апсолутно никаква верификација на личниот идентитет и им овозможува на инвеститорите да се качат за неколку секунди со адреса на е-пошта и лозинка или телефонски број.
 • Начини на плаќање: кредитна картичка, дебитна картичка, припејд картичка од Visa, Paypal, банкарски трансфер +70 други

Bitget

 • Bitget не бараше апсолутно никаква верификација на личниот идентитет и им овозможува на инвеститорите да се вклучат во неколку секунди со адреса на е-пошта и лозинка или телефонски број.
 • Начини на плаќање: Visa, Mastercard

Phemex

 • PHEMEX не бара апсолутно никаква верификација на личниот идентитет и им овозможува на инвеститорите да се вклучат во неколку секунди со адреса на е-пошта и лозинка.
 • Начини на плаќање: Visa, Mastercard, банкарски трансфер, SEPA, IDEAL, SOFORT, PIX, Apple pay, POLi, Bpay

BYBIT

 • BYBIT не бара апсолутно никаква верификација на личниот идентитет и им овозможува на инвеститорите да се вклучат во неколку секунди со адреса на е-пошта и лозинка.
 • Начини на плаќање: Visa, Mastercard, Debit Card, Bank Transfer, SEPA

KRAKEN

 • KRAKEN не бара апсолутно никаква проверка на личниот идентитет и им овозможува на инвеститорите да се вклучат во неколку секунди со адреса на е-пошта и лозинка.
 • Начини на плаќање: Visa, Mastercard, Debitcard, Creditcard